Olla vogala.....

De lente is altijd het begin van mooie nieuwe dingen. De bladeren komen aan de bomen, vogels bouwen nieuwe nesten en overal hoor je weer mooie klanken. 

Het inspireert altijd weer… zelfs de oudst bekende Nederlandse zin sprak hierover: “Hebban olla vogala nestas hagunnan hinase hic anda thu, wat unbidan we nu?” (vrij vertaald: Alle vogels bouwen nesten behalve jij en ik, waar wachten we nog op?).

In de achterliggende periode hebben wij ook sterk nagedacht over wie we zijn en waarom we de dingen doen zoals we ze doen. Dit werd met name ingegeven door onze opdrachtgevers en stakeholders, die ons vertelden dat we de laatste jaren grote stappen hadden gemaakt op het vlak van vernieuwing en aanpak. Wat voor ons een vanzelfsprekendheid leek, was voor hen bijzonder. Onze uitstraling werd aan de buitenkant gezien als degelijk, zelfs een beetje conservatief en wat zwaar, terwijl zij ons bij nadere kennismaking zagen als professioneel, behoorlijk vernieuwend, integer en heel toegankelijk in de omgang.

We zijn met een dwarsdoorsnede van onze medewerkers om tafel gaan zitten om na te denken over wie we zijn en wat we belangrijk vinden. We leerden elkaar en daardoor ook de organisatie nog beter kennen. Wat bleek? Onze mensen deden veel bijzondere opdrachten bij bijzondere opdrachtgevers en wij vonden dat vooral normaal, want dat hoorde immers zo.
Maar we kwamen er achter dat het allemaal niet zo normaal is. Het blijft altijd speciaal dat opdrachtgevers en kandidaten voor je kiezen; dat doen ze met een reden. Ze vinden dat je blijkbaar iets bijzonders doet en ze schenken jou het vertrouwen om opdrachten voor hen te gaan uitvoeren. Dat bijzondere moet je dan ook laten zien in je uitingen. Geef iedereen de kans zich gemakkelijk met je te verbinden. Laat zien dat je open en transparant bent en eenvoudig verbindingen legt.
Na vastlegging van wie we zijn en wat we doen werd het ook tijd om na te denken over een nieuw logo en uitingen waarin dit tot zijn recht komt. Daar waar anderen op gezette tijden hun logo geleidelijk aanpassen (bijvoorbeeld Coca Cola) of slechts een letter in hun merkbeeld veranderen (Heineken met de lachende E) werd het voor ons tijd voor een totale verandering. Immers, in 30 jaar tijd hebben we bijna niets veranderd. De verandering die we nu doorvoeren, is dus best spannend!

BeljonWesterterp staat voor verbinding, netwerk, lokale betrokkenheid, transparantie, vernieuwing en integriteit. Dat willen we in dit nieuwe beeldmerk tot uiting brengen. We hopen dat u het herkent en wij u hiermee het juiste beeld van ons geven. Maar zoals die oude Nederlandse zin al impliceerde…..we zullen aan ons nest moeten blijven werken om het voor u blijvend optimaal te laten voelen. Elke dag weer, lente of geen lente!!

Publicatie datum: 06 april 2019
mr. Willem Hein algemeen directeur
  • 06 - 51817154
  • Stuur een bericht
  • Linkedin