Pfff

Er komt geen einde aan, zo lijkt het! Elke keer oppassen wat wel en wat niet kan. Passeer ik iemand op de juiste manier in de winkel? Houden ze rekening met mij? Hoe gaat het met mijn familie? Hoe gaat het met onze medewerkers? Hoe houden ze zich staande in de lastige corona-situatie?

Al die discussies op radio, tv en social media. Iedereen weet het beter of interpreteert het anders dan de ander. Alle complottheorieën die over ons worden uitgestort. Er is eigenlijk geen moment op de dag dat je niet met deze ellende wordt geconfronteerd. En juist op het moment dat je denkt dat het wat minder wordt met de intensiteit, komt er weer een nieuwe golf aan.

De wereld is écht aan het veranderen…. en bij iedere verandering hoort ook ontkenning en weerbarstigheid. Mensen die uit ‘code-oranjegebieden’ terugkomen van vakantie en stellig beweren dat ze niet in quarantaine gaan, want ‘bij hen viel alles wel mee’. “Het gebied was nog maar één dag code oranje….” En ja, ik begrijp het, iedereen wil weer dat het normaal is.

Maar het ís niet normaal. Ik ben blij dat onze medewerkers en opdrachtgevers rekening houden met de nieuwe werkelijkheid en ondanks de economische crisissituatie zaken blijven doen op een verantwoorde manier. Het is moeilijk, maar het kan nu even niet anders. Het kabinet steunt op dit moment op een adequate wijze het bedrijfsleven en ik hoop oprecht dat ze dat de komende tijd blijven doen. Immers, in het post-coronatijdperk moeten we weer verder met ons allen. Gelukkig maakt deze periode ook duidelijk dat we nog meer moeten inzetten op zaken als duurzaamheid, milieufootprints, flexibiliteit en meer online-bijeenkomsten. En is het duidelijk geworden wat de echt vitale beroepen zijn! Daar moet ook meer (financiële) waardering voor komen.

Echter het belangrijkste is toch heel basaal: gewoon rekening houden met elkaar, begrip hebben voor ieders situatie. Heel normaal eigenlijk, maar nu weer helemaal duidelijk.

Bij ons is het credo ‘samen door de crisis’. Ik weet niet of dat gaat lukken en is vooral afhankelijk van de lengte en de diepte van de crisis! Maar daar gaan we met elkaar volledig voor!!

Eén ding is zeker…We moeten het echt samen doen!!
Publicatie datum: 17 August 2020
mr. Willem Hein algemeen directeur
  • 06 - 51817154
  • Send a message
  • Linkedin
© 2024 BeljonWesterterp