Goede voornemens

Het nieuwe jaar 2020 is begonnen! Social media, internet, talkshows, veel mensen zijn bezig met goede voornemens. Ieder jaar weer is slechts een klein percentage succesvol in het realiseren van deze goede voornemens.

Internet ontploft zo ongeveer van alle tips, checklists, PDCA-achtige aanpakken om hierin wel succesvol te zijn. Coaches, sportscholen en dieetclubs varen er wel bij.

Veel goede voornemens zijn gericht op privésituaties; gezondheid, familie en financiën. Veel minder aan goede voornemens gaan over het andere deel van het leven: de zakelijke kant. In alle eerlijkheid, ook ik betrap mezelf hierop. Zakelijke voornemens hebben we echter wel degelijk. We willen allemaal ‘succesvol’ zijn, meer omzet en marge realiseren, verduurzamen, groeien, meer maatschappelijk ondernemen, meer mensen aannemen en productiviteit verhogen.

Dit kun je echter niet alleen; medewerkers zijn hard nodig om deze voornemens te realiseren. Dus zullen zij gefaciliteerd moeten worden om te kunnen doen wat er moet gebeuren. Verwachtingen uitspreken, duidelijk communiceren en zorgen dat de omstandigheden dusdanig zijn dat medewerkers optimaal kunnen functioneren, verminderen van werkstress, complimenten geven, faciliteren in persoonlijke ontwikkeling, stimuleren van initiatieven, ruimte om werk los te kunnen en mogen laten voor meer balans tussen privé en werk; allerlei essentiële voorwaarden die van belang zijn.

Het vraagt veel van leidinggevenden om hier op de juiste wijze vorm aan te geven. We weten inmiddels dat de ‘babyboom-leiderschapsstijl’ onvoldoende toereikend is, maar wat werkt dan wel? Ook hier buitelen adviesbureaus en coaches over elkaar heen als het gaat om de ‘juiste’ vorm van leiderschap. Veel gebruikte termen zijn dienend leiderschap, faciliterend leiderschap, situationeel leiderschap, liefdevol leiderschap, toekomstbestendig leider-schap. Allemaal relevant en toch blijft het in veel gevallen moeilijk om de nieuwe generatie te binden.

Dit is voor ons inmiddels een bekend en terugkerend thema waar onze klanten tegenaan lopen. Wij merken dat veel organisaties zoekende zijn in hoe om te gaan met de nieuwste generatie medewerkers. Daarom hebben wij besloten om op 4 februari 2020 een lunchworkshop te organiseren op ons kantoor te Eindhoven met als thema: “Millennials op de werkvloer, wat moeten we ermee?”. U bent van harte uitgenodigd.

Goede voornemens zullen sneller succesvol zijn als de intrinsieke motivatie hoog is en het doorzettings-vermogen en de volharding goed ontwikkeld zijn. Met oprechte aandacht voor onze medewerkers, van welke pluimage dan ook, zullen de zakelijke goede voornemens eenvoudiger realiseerbaar zijn. Ik wens alle lezers een gezond en voorspoedig 2020 toe met een bij alle medewerkers passende stijl van leiderschap. Dit laatste is mijn goede voornemen!-
  Publicatie datum: 07 January 2020
Alfred Eilering director
  • 06 - 22211310
  • Send a message
  • Linkedin
© 2024 BeljonWesterterp